Танците са идеален помощник в борбата срещу стреса и болестите. Те

...
Танците са идеален помощник в борбата срещу стреса и болестите. Те
Коментари Харесай

Танцът - идеален помощник в борбата срещу стреса и болестите

Танците са съвършен асистент в битката против напрежението и болестите. Те ни оказват помощ да се възстановим по-бързо и плъноценно от неприятното въодушевление и заболяванията. 

Тъй като проблемите с психологичното здраве се усилиха в Съединените щати по време на пандемията от COVID-19, ползата към основаването на изкуство също се разшири – предлагайки ни способи да се оправим креативен с новата неустановеност и ограничавания в ежедневния живот.

Въпреки че по време на Коронавирус се появиха някои невиждани последствия за здравето от изолацията, като посттравматично стресово разстройство и самотност, има и други способи, предложени от здравните експерти, с цел да оказват помощ на техните пациенти и членове на общността. Тези изкуства и естетически преживявания варират от уроци по изобразяване до класове по танци, визити на музеи и театри.



Как тъкмо танцът ни оказва помощ да се възстановим след конфликт със заболяване като Коронавирус?

„ Коронавирус промени нервната ни система “, споделя психотерапевтът Шира Карман, „ Това не е просто прочувствена реакция. Ние имаме биологична реакция. Нашите нервни системи се трансформират от предизвестията да съблюдаваме отдалеченост. “

При многократното чуване на напомнянията за обществена отдалеченост, носене на маски и отбягване на огромни събирания в разгара на Коронавирус, съчетано с увеличение на тревогата и страха от инфекцията, танците и други групови действия изглеждаха невъзможни – до момента в който виртуалните събирания бързо станаха нещо всекидневно.

Как танцуването с хора може да построи противоположна връзка и общност 

Въпреки че танците могат да ни оказват помощ самостоятелно да преборим прекарванията си свързани с Коронавирус, те биха могли също по този начин да преформулират позитивно обществената ни еднаквост в обща среда.

Сега знаем, че танцуването сами вкъщи – даже за пет минути – може да усъвършенства прочувственото благоденствие, само че проучванията също по този начин демонстрират, че танцуването виртуално или в група също има преимущества.

Когато се движим в синхрон с другите, това ни разрешава да се усещаме по-свързани един с различен.



Ползите за здравето от танцуването дружно

Разбира се, има маркирани и физически изгоди: танците могат да оказват помощ за понижаване на равнищата на кортизол, облекчение на напрежението и даже поддържане и възстановяване на салдото. Както отбелязва психиатърът Карл Юнг, „ Самотата не идва от това да нямаш хора към себе си, а от невъзможността да си обвързван с нещата, които наподобяват значими за теб “.

Докато продължаваме да се борим с COVID-19 и резултатите му върху обществото, включването на повече придвижване и танци в живота ни може да ни помогне да се отървем от последствията от пандемията – дружно.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР